Energie en geld besparen met zonnepanelen & zonneboilers

Wanneer u eigen elektriciteit op gaat wekken met de behulp van zonnepanelen, kunt u die stroom aan uw energie leverancier terug verkopen. Een manier die tegenwoordig veel wordt ingezet. Vaak wordt er namelijk meer opgewekt dan nodig is. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en uw verbruik.

In dit bericht uitleg over deze mogelijkheden. U heeft hier uiteraard wel zonnecellen op uw woonst voor nodig. Maar dat lijkt ook logisch, het is echter wel de eerste vereiste. Daarnaast is er meer nodig. Naast de zonnepanelen op uw woning zijn er diverse andere zaken om in acht te nemen. Er kan namelijk niet bij iedere meter worden terug geleverd aan uw leverancier. Mogelijk heeft u dus een nieuwe ‘moderne‘ stroom meter nodig in uw woning. Uw energieleverancier kan daar waarschijnlijk bij helpen.

Als u zonnepanelen heeft gekocht via een leverancier en ze zijn op uw dak geplaatst, dan is het erg belangrijk om bij uw energie toeleverancier te melden dat u interesse heeft in het terugleveren aan hen. Zodra dit is voltooid zal er worden gekeken of dat een mogelijkheid is. En dan is het wachten op besparing. Uw besparing komt in de meeste gevallen tegen het eind van het jaar aan het licht. Dan krijgt u namelijk de jaarafrekening. Ook kan het zijn dat uw jaarafrekening op een ander tijdstip in het jaar komt. Als u meer stroom gebruikt dan dat u terug levert, dan zal dit terug te zien zijn op de factuur. Het kan ook zo zijn dat u geld tegoed heeft.

Zonneboiler voor de warm water voorziening

energierekening verlagen
Hoeveel zal u gaan besparen met zonnepanelen & zonneboilers?

Een zonne-boiler kent u waarschijnlijk wel. Of misschien ook niet. Dit apparaat is steeds vaker terug te zien in de Belgische en Nederlandse huizen. Zowel grote woningen als kleinere woningen. Een zonneboiler zorgt voor heet water met de energie van de zon. Misschien heeft u er wat aan in uw woonst. Het kan voor nog meer besparing zorgen, zeker in combinatie met de zonnepanelen.

Als u veel gas in uw gezin gebruikt kunnen waarschijnlijk interessant zijn. Dit is namelijk in veel gevallen de grootste uitgave van uw energiefactuur. De besparingen kunnen enorm oplopen. Dat uw gas kosten zullen gaan dalen door het apparaat is dan ook een duidelijk gevolg. Voor meer informatie kunt u zonneboiler offertes vergelijken en een goede uitzoeken. Kies wel voor een betrouwbaar merk met garantie op de boiler en/of plaatsing ervan.

De levensduur van een zonneboiler is aanzienlijk langer dan die van standaard CV-ketels. De zonneboilers zullen gemiddeld minstens 25 jaar in blijven presteren. Gas besparingen zijn erg populair. Er is veel aandacht voor. Veel woningzoekende zullen dan ook misschien wel iets meer willen bieden voor een huis die een zonne-boiler op de woning geplaatst heeft. Het kan de nieuwe bewoners op jaarbasis veel schelen. In uitzonderlijke gevallen kunt u mogelijk een tegemoetkoming in de vorm van een subisidie krijgen.